Audiovisueel klasproject ANIMATIEFILM

Schooljaar 2019-20
Leeftijdscategorie: 6 - 12 jaar
Locatie: Vlaanderen en Brussel
Data: Het hele schooljaar door!

KIDSCAM zet z’n animatiefilmstudio op in jouw school. Gedurende een volle dag dompelen we de klas onder in de wondere wereld van animatiefilm. Ontdek, gebruik je fantasie, laat je personages knotsgekke situaties meemaken en breng alles tot leven via de STOP MOTION animatiefilmtechniek.

Een professionele animatiefilmer staat de leerlingen bij in het gebruik van hedendaagse audiovisuele technieken. De leerlingen improviseren in subgroepjes en maken kennis met de technische en creatieve vereisten van het medium.

Kidscam bezorgt het resultaat aan de klas.

Alle info: kidscam@telenet.be

DOELSTELLINGEN

  1. De leerlingen ontwikkelen een actieve en creatieve houding t.o.v. beeldtaal en verwerven inzicht in het medium film.
  2. De leerlingen experimenteren met audiovisuele taal, waardoor hun competenties binnen deze domeinen versterken en hun culturele kennis vergroot.
  3. De leerlingen verwerven inzicht in het belang van verhalen vertellen. Het omzetten van emoties en ideeën in een universele taal: beeldtaal.

PRAKTISCH VERLOOP:

De klas wordt opgesplitst in twee groepen die elk een dagdeel (twee uur) in het filmlokaal doorbrengen.

De school zorgt voor: 2 lokalen, het normale klaslokaal en een lokaal om te filmen. Dit extra lokaal moet verduisterd zijn en voorzien van voldoende tafels en stoelen.

Kidscam zorgt voor: professionele begeleiding, audiovisueel en creatief materiaal.

Eindresultaat: De school ontvangt de film en een link die jullie vrij kunnen gebruiken.

Voor een klasproject ANIMATIEFILM betaal je 290 € + verplaatsingsonkosten. Als school kan je hiervoor een dynamoPROJECT aanvragen (max 2000€).