Filmcrew 16 + Animated documentary

Herfstvakantie
Leeftijdscategorie: 16 - 18 jaar
Kostprijs: 85 €
Locatie: Minderbroedersgang 5, Cultuurcentrum Mechelen
Data: ma 29 okt tot vr 2 nov 2018

Wil je de wereld iets vertellen of ben jij goed in het omzetten van ideeën in beelden? We zoeken talent met goesting om een problematiek uit te spitten en om te zetten in een animated documentary. Want we gaan met ons productieatelier ‘filmcrew 16+’ voor een cross-over tussen animatiefilm en documentaire.
Om succes te verzekeren staat er een topteam klaar om je bij te staan. We zijn heel blij dat we Vera Schöpfer (Junge Akademie für Dokumentarfilm Young Dogs, Duitsland) hebben kunnen strikken. Haar expertise in het maken van documentairefilm met jongeren heeft al tot talrijke prachtproducties geleid. De andere helft van het team hebben we dichter bij huis gezocht. Stef Deneer (KIDSCAM) brengt zijn jarenlange ervaring in het maken van animatiefilm met groepen in de mix. De vorige keer dat we dit duo samenbrachten was het meteen prijs. 3 maal prijs zelfs.*

Filmcrew 16+ is een traject waarin je kan experimenteren met diverse filmgenres en een broedplaats voor scenarioschrijvers, cameravrouwen of –mannen, animatiefilmers, acteurs, monteurs… voor jong artistiek talent tout court!

* In 2016 organiseerden KIDSCAM en YOUNG DOGS een gelijkaardig atelier met een gemixte groep jongeren uit België en Duitsland. Het resultaat ‘A Good Christian’ viel uitgebreid in de prijzen:
– Youth Cinema Network award (1ste prijs) 2016
– Deutscher Jugendfilmpreis 2017 (1ste prijs)
– The Golden Clip award (1ste prijs) op het REC Jugend Medien Festival in Berlijn 2016


Inschrijven voor deze workshop:

deelnemer

geboortedatum deelnemer

ouder / contactpersoon

Email contactpersoon

Telefooncontactpersoon

Adres

Ben je van Mechelen en heb je recht op een kansentarief?
Vul dan hier je UITPAS nummer in:

Opmerkingen

Ik geef Kidscam toestemming om afbeeldingen, gemaakt tijdens deze activiteit, te gebruiken voor communicatie-doeleinden.