IMG_4952

Kidscam op school

Schooljaar 2017-18
Leeftijdscategorie: 6 - 12 jaar
Locatie: Vlaanderen en Brussel
Data: Het hele schooljaar door!

Een Kidscam filmtraject in het onderwijs: met de hele klas een animatiefilm maken.

Kinderen prikkelen om in hun fantasiewereld te duiken, een verhaal te schrijven en dit in beeldtaal om te zetten. Dat gebeurt in de mobiele animatiefilmstudio van Kidscam. In dit artistieke proces leren ze onder begeleiding van een professioneel team omgaan met moderne technologieën en ontwikkelen inzicht in hoe een animatiefilm gemaakt wordt.

Een klasfilmtraject telt 3 dagen. De hele klas werkt samen aan één animatiefilm. Gecoached door profesionele animatiefilmers doorlopen de kinderen alle stappen van het productieproces: schrijven van een scenario, grafisch uitwerken van personages en achtergronden, verfilmen en toevoegen van geluid.

KIDSCAM komt met zijn mobiele animatiefilmstudio naar uw school. In de studio werken de leerlingen onder begeleiding van professionele kunstenaars met hedendaagse audiovisuele technieken. Elk filmtraject resulteert in een prachtige animatiefilm. Bekijk de virtuele toer door onze studio.

DOELSTELLINGEN

  1. De kinderen ontwikkelen een actief-creatieve houding t.o.v de beeldtaal en verwerven inzicht in het medium film.
  2. De kinderen experimenteren op een multimediale en artistieke wijze met de audiovisuele taal, waardoor hun culturele kennis en competentie worden versterkt.
  3. De kinderen overstijgen het technische aspect van het medium door de projectmatige toepassing ervan in het maken en vertellen van een verhaal. Hierdoor verwerven zij inzicht in het culturele belang van het filmmaken, namelijk het uitdrukken en communiceren van inhoud.

Kidscam op school

PRAKTISCH VERLOOP

Een  filmtraject duurt 3 dagen en is zo opgezet dat tijdens de workshop de lessen verder kunnen plaatsvinden in een aangepaste vorm. Concrete afspraken hierover worden in overleg met de leerkracht gemaakt.

  1. Inleiding, algemene afspraken, creatie van het verhaal en grafische uitwerking, storyboarding, … De volledige klas werkt hieraan mee.
  2. Verfilming. Er wordt gewerkt in afwisselende groepjes zodat ook nog activiteiten in de klas kunnen plaatsvinden. Dit wordt afgesproken met de klasleerkracht.
  3. Geluidsopnames. Er wordt gewerkt in afwisselende groepjes zodat ook nog activiteiten in de klas kunnen plaatsvinden. Dit wordt afgesproken met de klasleerkracht. In de namiddag is er een toonmoment en evaluatie met de kinderen.

 

De school zorgt voor 2 lokalen: het normale klaslokaal + 1 extra lokaal om te filmen. Computers e.d. zijn niet nodig, want worden voorzien door Kidscam.
Kidscam zorgt voor 2 professionele animatiefilmers voor de begeleiding, en voor het volledige computer –en audiovisuele materiaal.

Eindresultaat: de school ontvangt de film, en Kidscam plaatst de film op Youtube en op de Kidscam website.

Inschrijven voor deze workshop:

School

Email

Telefoon

Adres

Opmerkingen