De jacht op het beest – De Groote Oorlog door kinderogen

Basis voor het verhaal zijn twee affiches: één waarop de Duitsers zijn voorgesteld als een wilde aap en één waarop het Britse rijk is afgebeeld als octopus. Twee kinderen zien deze posters in hun stad hangen. Allebei besluiten ze op jacht te gaan naar het ‘monster’ van de tegenpartij. Uitgerust met een val en een net gaan ze op pad.
Alle personages in de film zijn uitgeknipt uit propaganda affiches. De volksliederen zijn gezongen door de klassen van VBS Madonna en Sint-Juliaan en zijn een knipoog naar de ‘Mythe van Langemarck’.

In verrassende animatiefilms verbeelden kinderen hun visie op WOI. Animatiefilm rond het thema “Propaganda” waarbij in het artistieke proces wordt vertrokken van zowel Britse als Duitse affiches die elkaar weerzijds als monsters afschilderen.De film werd gerealiseerd in de derde graad van VBS Madonna en Sint-Juliaan in een regie van KIDSCAM animatiefilmstudio voor kinderen en jongeren.

Dit project is een samenwerking tussen
– KIDSCAM animatiefilmstudio voor kinderen en jongeren
– De Provincie West-Vlaanderen
– De erfgoedcellen TERF, CO7, Kortrijk, Brugge

  1. Stijn Bonte

    Ik stem voor het filmpje van VBS Madonna en Sint-Juliaan als winnaar

Commentaar?

Je email wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>