De Witte Baron – De Groote Oorlog door kinderogen

Animatiefilm rond het thema “vliegtuigen”, met in de hoofdrol de belgische luchtvaartpionier Jan Olieslagers en de duitse oorlogsheld Manfred Von Richthofen, beter bekend als de Rode Baron.

Jan de luchtvaartpionier is gefascineerd door alles wat vliegt. Fotografie was in die tijd een nieuw medium dat een grote rol speelde bij het verkennen van de vijandige linies, Jan wil enkele vogels op de gevoelige plaat vastleggen, maar die nemen een loopje met hem. De achtervolging begint, en brengt hen pal boven kasteel De Béthune, alwaar de Rode -toen nog Witte- Baron genoot van verzorging door zijn privé-verpleegster. Een onfortuinlijk toeval doet onze Witte Baron geloven dat Jan het op hem gemunt heeft, en zo ontstaat er een kat-en-muis-spel in de lucht tussen onze twee “Aces”. Tot de Witte Baron de vogels op z’n weg treft… Ondanks zijn vele successen, delft hij het onderspit, en leeft hij voor altijd verder als de Rode Baron.

Dit project is een samenwerking tussen:
– KIDSCAM animatiefilmstudio voor kinderen en jongeren
– De Provincie West-Vlaanderen
– De erfgoedcellen TERF, CO7, Kortrijk, Brugge

Commentaar?

Je email wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>