Evarist – De Groote Oorlog door kinderogen

Evarist doet een poging om zijn gevoelens kenbaar te maken aan een mysterieuze vrouw. Spionnen waren ui- terst creatief in het bedenken van manieren om hun berichten door te geven: via kleine papiertjes, seinlampen, duikboten, wasgoed in de tuin… De Duitsers schilderden bijvoorbeeld hun duiven geel om ze duidelijk te onderscheiden van die van de tegenstanders.
De vormgeving van deze animatiefilm refereert naar openingstitels van spionagefilms, zoals die van de Amerikaanse ontwerper Saul Bass.

In verrassende animatiefilms verbeelden kinderen hun visie op WO I. ‘Evarist’ is een film rond het thema ‘Spionage’. Evarist De Geyter was een spoorwegbeamte die op zijn manier een steentje wou bijdragen aan de redding van het vaderland. De film is een realisatie van het 6de leerjaar van VBS ‘t Fort, Kortrijk in een regie van KIDSCAM animatiefilmstudio voor kinderen en jongeren.

Dit project is een samenwerking tussen
– KIDSCAM animatiefilmstudio voor kinderen en jongeren
– De Provincie West-Vlaanderen
– De erfgoedcellen TERF, CO7, Kortrijk, Brugge

Commentaar?

Je email wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>