Kapitein Winokio

De voorbije jaren ontwikkelde zich een fijne artistieke samenwerking met KAPITEIN WINOKIO. Verschillende groepen kinderen werkten met veel plezier aan clips op zijn liedjes.( De resultaten zijn spetterend! )

Zwemmen in de zee
Kers op de taart was de productie van de clip voor de song ‘Zwemmen in zee’ op WINOKIO’S nieuwe album ‘Ankers en Roeren’. Gedurende vijf dagen creĆ«erden 18 jongeren deze clip tijdens een KIDSCAMfilmtraject in het kader van het MOOOVfestival, 2015.

Kinderrechtenrap
In de zomer van 2014 werkte een groep jonge filmmakers onder begeleiding van het KIDSCAMteam aan ‘De Kinderrechtenrap,’, een lied om het 25-jarig bestaan van de kinderrechten te vieren. De tekst werd geschreven door Joke Van Leeuwen, gebaseerd op gedachten die Silvie Moors verzamelde bij kinderen van verschillende leeftijden over het thema. De muziek is van KAPITEIN WINOKIO. KIDSCAM creĆ«erde met jongeren de videoclip. Aanvullend werd een digitale lesmap uitgegeven met als thema ‘filosoferen over kinderrechten’, te downloaden op www.kinderrechten.be
De Kinderrechtenrap was een project van het Kindercommissariaat.

Een Windje
Videoclip bij ‘Een Windje’, lied van KAPITEIN WINOKIO gerealiseerd tijdens een KIDSCAM animatiefilmtraject in het kader van het Europees Jeugdfilmfestival, 2012.

Een Vogelke
Videoclip bij ‘Er was een vogelke’, een liedje van Guy Mortier en Kapitein Winokio gerealiseerd tijdens een KIDSCAM animatiefilmtraject, 2012.