Samen over een muurtje

Kinderen creëerden 4 animatiefilms bij gedichten van Geert De Kockere in het kader van het Passa Porta festival 2015.

Gedichten uit de bundel ‘Samen over een muurtje’ vormden vertrekpunt en bron van inspiratie voor vier animatieffilmtrajecten.
‘Samen over een muurtje’ is een ode aan 25 jaar dichterschap van Geert De Kockere. Van zijn poëzie gaat een grote vanzelfsprekendheid van uit. In die zin sluit ze sterk aan bij de belevingswereld van kinderen en jonge mensen.
Vier groepen kinderen lazen de gedichten en bekeken een introductiefilm waarin de schrijver een tipje van de sluier oplicht over zijn dichterschap. Vervolgens gingen de filmmakers zelf aan de slag. Ze kozen een gedicht, reflecteerden en discussieerden erover en werden uitgedaagd om ook stil te staan bij de plastische, muzikale en beeldende kwaliteiten van het gedicht. Via de creatie van een animatiefilm formuleerden ze hun artistieke antwoord. Elke groep schreef een scenario, werkte de personages en decors grafisch uit, verfilmde en voegde geluid toe. De gerealiseerde films werden op 29 maart in het kader van het kinderluik van het literair festival Passa Porta 2015 in Bronks (Brussel) vertoond tijdens een poëzieperformance in aanwezigheid van Geert De Kockere, de jonge filmmakers, hun ouders, leerkrachten, vrienden,….

Dit project was een cross-over tussen literatuur, film en beeldende kunsten waarbij partners uit de verschillende disciplines fijn samenwerkten. Het toonmoment met Geert en jonge filmmakers op de Bühne vormde de kers op de taart van dit fantastische project!

Project in samenwerking met Geert De Kockere, Passa Porta, Bronks